Dag 3: De wereld buiten Manhattan

Bustour:

Op de derde dag hadden we een activiteit gepland die de helft van onze dag in beslag zou nemen, namelijk een zes uur durende bustour langs Harlem, The Bronx, Queens en Brooklyn.

We stapten in de bus op Times Square om onze eerste stop in Harlem te maken. Hier bracht de gids ons naar de muziekclub Apollo, waar veel grote artiesten optraden voordat ze bekend werden, zoals Michael Jackson, Stevie Wonder, Prince, enzovoort.













Vervolgens vertrok de bus richting The South Bronx. Onze eerste stop was Longwood, waar we stopten bij een typisch Portoricaans eetwinkeltje om een empanada te eten. Hier bevond zich ook een muurschilderij van de lokaal opgegroeide rapper Big Pun. De volgende stop was het Yankee Stadium, ook in The Bronx. Ik was hier de dag ervoor al geweest, maar nu konden we het stadion eens bij daglicht bewonderen.













Daarna zette de bus koers naar Queens, waar we aankwamen in een industriegebied, onder andere bekend vanwege de fabriek waar The New York Times wordt gedrukt. Vervolgens reden we door naar Malba, een van de rijkere wijken van Queens. Helaas mochten we hier niet uitstappen. Grenzend aan Malba bevindt zich het gebied waar de US Open Tennis plaatsvindt. We verkenden dit gebied tijdens een wandeling van ongeveer 30 minuten. Op dit plein konden we ook het grootste standbeeld ter wereld bezichtigen, dat de aarde afbeeldt; het was heel indrukwekkend om te zien.













We verlieten Queens en reden richting Brooklyn. Onze eerste stop was de wijk Bushwick, waar we een uur vrije tijd kregen om bij een van de vele foodtrucks te eten en de muurschilderingen te bewonderen. Om illegale graffiti tegen te gaan, besloot de gemeente van Brooklyn om illegale graffiti strenger te bestraffen. Maar nu kunnen mensen een muur in Bushwick huren voor zes maanden, waar ze gedurende die tijd kunnen schilderen wat ze willen.












Na Bushwick stopten we in Williamsburg, een wijk met het grootste aantal Joodse inwoners ter wereld na Israël. De Joden die hier wonen behoren voornamelijk tot de chassidische Satmar-beweging, die zich toelegt op strikte religieuze wetten. Het was interessant om te zien hoe de Joden hier nog steeds leven zoals hun voorouders in Oost- en Centraal-Europa. Helaas mochten we hier niet uitstappen, maar we kregen wel veel uitleg tijdens de tour.













De laatste stop in Brooklyn was Dumbo, wat staat voor Down Under the Manhattan Bridge Overpass. Hier hadden we een prachtig uitzicht over de skyline van Manhattan en de Brooklyn- en Manhattan Bridge.













Na deze stop zette de bus ons af in hartje Chinatown, waar de tour eindigde. Dit was een zeer aangename tour waarbij we echt het New York buiten Manhattan hebben leren kennen. Gorge, onze gids, bracht alle informatie op een zeer interessante en soms ludieke manier over. (lees hier meer over chinatown)

Beroemde Schilderijen:

Vervolgens stond het Museum voor Moderne Kunst, het MoMA, op onze agenda. Hier hebben we veel bekende schilderijen bezichtigd, zoals de Sterrennacht van Van Gogh en De volharding van het geheugen van Salvador Dali. Het was tof om eindelijk al deze beroemde schilderijen eens in het echt te zien.



















Spelen op 300 meter hoogte:

Na het museum rustten we even uit in het hotel, aangezien we die dag al 25.000 stappen hadden gezet, voordat we 's avonds naar The Summit vertrokken. Dit is een van de hoogste gebouwen van New York, dat een zeer unieke ervaring biedt. The Summit bestaat bovenin het gebouw uit drie verdiepingen, elk met een eigen thema en activiteiten. Zo was er een ruimte waar je met ballonnen kon spelen, een glazen ruimte en een balkon waar je op kon staan. Dit balkon was echter niet gewoon; de vloer was van glas, waardoor je de hele stad onder je voeten kon zien. Dit was een zeer unieke ervaring en het uitzicht was adembenemend!













Reacties

Populaire posts van deze blog

Dag 1: Aankomst in The Big Apple

Dag 2: Een duik in het dynamische New York