Dag 6 & 7: Van The Edge tot het Rockefeller Center

The Friends Experience

Op de zesde dag bleven we wat langer in bed liggen, waarna we een bezoek hadden gepland aan The FRIENDS Experience. Dit is een gebouw waarin je verschillende sets kunt bezoeken die zijn nagebouwd uit de populaire sitcom 'Friends'. Ook waren hier originele kledingstukken en voorwerpen te bezichtigen die tijdens de opnames werden gebruikt. Dit was vooral voor mijn ouders heel leuk omdat ze vaak naar 'Friends' hadden gekeken.













Na ons bezoek aan The FRIENDS Experience bezochten we een tattooshop. Dit was de shop van Vinnie Stigma, de gitarist van de New Yorkse band Agnostic Front. We wilden deze tattooshop gaan bekijken omdat ik een aantal liedjes van deze band ken, en het in de buurt van The FRIENDS Experience was.













Vervolgens rustten we een uurtje uit in het hotel, waarna we een typisch Amerikaanse fastfoodketen uitprobeerden, namelijk Five Guys. Deze fastfoodketen komt niet vaak voor in Europa. Je kon er lekkere zelfgebakken hamburgers krijgen en frietjes die zelf geschild en gesneden waren.


Manhattan bij daglicht:

De voorlaatste activiteit van de zesde dag was The Edge. Ik was erg enthousiast om het uitzicht vanaf The Edge te bewonderen. Het is één van de hoogste gebouwen van New York en het was overdag, waardoor ik het uitzicht over New York ook eens zonder alle lichtjes kon bewonderen. Het uitzicht stelde niet teleur, ook was er een glazen vloer op het observatiedeck waar je op kon staan. Het was opnieuw een heel apart gevoel om zo de straten van Manhattan recht onder je voeten te zien.













National Basketball Association:

Op de avond bezochten we een NBA wedstrijd tussen de Brooklyn Nets en de Toronto Raptors. Het was indrukwekkend om te zien hoe erg basketbal leeft onder de New Yorkse bevolking. Er was veel entertainment waardoor er een sfeervolle atmosfeer in het stadion hing. Uiteindelijk werd het op het einde van de match heel spannend en wisten de Brooklyn Nets het thuispubliek te belonen met een 106-102 overwinning.














Een wandeling door de geschiedenis van de New Yorkse journalistiek:

Op de zevende dag begonnen we met een mediatour, een tour over de geschiedenis van de papieren krant in New York. Als student journalistiek was dit een heel interessante tour om bij te wonen. We stopten bij gebouwen van Fox tot ABC-News en talkshows zoals de Tonight Show met Jimmy Fallon.













Wassenbeelden:

Eenmaal de mediatour afgelopen was, besloten we Madame Tussauds te bezoeken. Ik was nog nooit in een Madame Tussauds geweest en vond het dus interessant en leuk om tussen al die wassen beelden te lopen en te bewonderen hoe goed ze leken op de echte personen. In Madame Tussauds zijn ook veel interactieve stands die je kunt uitproberen. Zo kon je bijvoorbeeld piano spelen met je voeten.














In de wolken:

Aangezien dit onze laatste volledige dag in New York was, wilden we ook nog eens de top van het Rockefeller Center bewonderen. Ondanks het extreem mistige weer die dag besloten we het toch te doen. Boven aangekomen zagen we ... niets. Het was helemaal bewolkt en je kon niets rondom je zien. Het was wel een unieke ervaring om helemaal alleen op de top van één van de hoogste gebouwen van New York te staan.














Reacties

Populaire posts van deze blog

Dag 1: Aankomst in The Big Apple

Dag 2: Een duik in het dynamische New York

Dag 3: De wereld buiten Manhattan